Dubrovnik

Dubrovnik, één van de mooiste steden van de Adriatische kust, ligt in het uiterste zuiden van Kroatië. Dubrovnik wordt vanwege z’n schoonheid ook wel de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd.
Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Vanwege de imposante stadsmuren en de natuurlijke schoonheid van de oude stad, heeft Dubrovnik door de eeuwen heen veel kunstenaars, historici, onderzoekers van allerlei aard en uiteraard reizigers van over de hele wereld, aangetrokken. Historische monumenten die zeker een bezichtiging waard zijn, zijn het Franciscanerklooster met de 14e eeuwse kruisgang en de nog intact zijnde Apotheek. Er wordt wel gezegd dat dit de eerste apotheek ter wereld is.
Dubrovnik heeft ruim 50.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Dubrovnik-Neretva.

 

Dubrovnik kent maar liefst 2.550 zonuren per jaar. De subtropische vegetatie bestaat voornamelijk uit olijfbomen, citrusbomen, cypressen, steeneik, rozemarijn en laurier,.
Na de balkan oorlog is Dubrovnik weer in de originele staat hersteld, naast de vele moderne faciliteiten, heeft Dubrovnik ook voor de extreem verwende gasten alles te bieden; Luxe hotels met spa’s, fitness centra, tennisbanen etc. De vele restaurants en bars bieden een uitgebreide selectie lokale en traditionele gerechten, maar internationale gerechten zijn ook overal te bestellen.