Met de auto naar Kroatië?

6922 views, 0 reacties, 1897 dagen geleden

Gaat u zeilen in Kroatië?

Het Noorden van Kroatië is prima te bereiken met de auto. Huur uw zeilboot in Kroatië met Sailpoint Kroatië vanuit Pula of Rovinj, beide gelegen op het Noordelijk schiereiland Istrië. Vanaf Utrecht is dit slechts 1400 kilometer.
Wanneer u vertrekt vanuit Dalmatië, omgeving Zadar of Split, dient u rekening te houden met enkele honderden kilometers extra. Voor de toegang tot Kroatië heeft u een rijbewijs en kentekenbewijs nodig en een groene kaart, het bewijs dat het voertuig verzekerd is.

Infrastructuur
De afgelopen jaren heeft Kroatië zeer intensief geïnvesteerd in de infrastructuur. Zowel de meeste lokale wegen als de snelwegen zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Wanneer u naar het zuiden van Dalmatië doorrijdt, heeft u vanaf Zagreb een zeer goed aangelegde 4-baans snelweg. De natuur tussen Noord en Zuid Kroatië in het binnenland is eveneens om van te genieten.


Ook in het Noordelijk gedeelte vanaf de grens met Italië, is de snelweg sinds 2011 een 4-baans weg geworden. Slechts over de rivier de Mirna en de canyon over Lim Fjord zijn nog 2-baans.
In Kroatië wordt streng gecontroleerd op snelheid, houdt u daarom goed aan de maximum snelheid op de verschillende wegen.


Enkele tips:
• Bij regen of een nat wegdek kan de weg glad worden, pas uw snelheid aan de verkeerssituatie aan.
• Ook in Kroatië mag u niet mobiel bellen en autorijden tegelijkertijd!
• Gebruik van de veiligheidsgordel is verplicht, ook achterin.
• Een reflecterend veiligheidsvest is een verplicht onderdeel van de auto-uitrusting.
• Overdag wordt aangeraden verlichting te voeren.


Benzinestations:
Alle benzinepompstations verkopen Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel en Diesel. In de grotere steden en bij benzinestations langs de snelwegen kunt u ook LPG vinden. Inlichtingen over de benzineprijzen en een overzicht van de pompen die LPG verkopen kunt u vinden op:
• www.ina.hr
www.omv.hr

Tolwegen
Hou er rekening mee dat voor de snelwegen, maar ook voor sommige lokale wegen, tol betaald moet worden. Ook voor tunnels, zoals de ‘Ucka tunnel’ en het viaduct ‘Mirna’ in Istrië moet eveneens tol betaald worden.
Inlichtingen over prijzen in overige informatie:
• www.bina-istra.hr
• www.arz.hr

Reacties

 

Er zijn nog geen reacties op dit blog


Reactie

Naam*:
Email*:
Opmerking*